Járok kelek a világban: időben és térben, közben rajzolok és írkálok.

pepita ceruza

pepita ceruza

egy lap templomegeréné receptkönyvéből

2008. április 30. - pepita ceruza

 

TAVASZI KEDVENC

(Templomegeréné receptkönyvéből)

 

 

HOZZÁVALÓK:

 
1 db pléhpofa, amellyel közöljük a készségeskedő zöldségessel, hogy nem kell leszedni        a retek zöldjét. (Fogd rá a nyuszira!)
2-3 csomag retekzöld (zsenge, friss)
krumpli
rántás (egyéb sűrítés, pl. krumplipüré, hogy egészségesebb legyen)
fokhagyma
kömény
leveskocka (ha ippeg jól megy), ha nincs: só

Az elkészítés módja teljesen megegyezik a kelkáposzta-főzelékével. Tényleg finom, mármint annak, aki a fokhagymás, köményes étkeket kedveli. Én szeretem a jól elkészített kelkáposztafőzeléket is, de jelen esetben a végeredmény élvezeti értékét az is jelentősen emeli, hogy a legfőbb alapanyag "tök" ingyen van.

vö: kőleves

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://pepitaceruza.blog.hu/api/trackback/id/tr25448433

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

azsuzsa 2008.05.03. 15:52:55

Azért ez jobb mint a kőleves, ugyanis minden alkotórészét meg lehet enni.

pepita ceruza · http://8003713474976809073.slide.com/?public_pr=true 2008.05.03. 16:34:55

Itt is van egy ingyen alapanyag, amit jól fel lehet javítani mindenféle fínomsággal.
süti beállítások módosítása